MAX WARMERDAM GEEFT SIMULTAAN

Simultaan Max Warmerdam op 16 mei 2019 in Grand Café de Maagdenberg ter gelegenheid van zijn clubkampioenschap
Overige Partijanalyses

Max Warmerdam gaf een simultaan aan 24 spelers ter opluistering van zijn clubkampioenschap van het seizoen 2018-2019 in het Grand Café Maagdenberg.

Wij kunnen terugkijken op een zeer geslaagde clubavond op donderdag 16 mei. Clubkampioen Max Warmerdam gaf een simultaan aan 24 borden. Na ruim een uur spelen kon hij reeds de eerste felicitatie in ontvangst nemen. Hoewel de simultaangever gemiddeld slechts een tiental seconden bedenktijd heeft tegenover vijf minuten voor de tegenstander, gaf de combinatie van krachtsverschil en ervaring gaandeweg steeds meer de doorslag. Menigeen bood taai verzet maar moest aan het einde toch het hoofd buigen. Na een dikke drie uur spelen bleef er nog een tegenstander over, dat was Bernd Schäfers.

Onder toeziend oog van Jan op de Laak zijn Max Warmerdam en Bernd Schäfers zijn remise overeengekomen in de simultaan op 16 mei 2019
Onder toeziend oog van Jan op de Laak kunnen Max en Bernd Schäfers zich eindelijk ontspannen, nadat zij remise overeen zijn gekomen.
Foto’s Bas van der Grinten.

Max had inmiddels 23 overwinningen geboekt, kreeg voor het eerst die avond een zitplaats. Hij ging er nog eens goed voor zitten, maar Bernd gaf geen krimp in het eindspel en tien minuten later drukten Max en Bernd elkaar de hand voor een remise. Max behaalde hierdoor een indrukwekkend score van maar liefst 98%. De LiSB schreef er ook over, zie hier, onder andere met een link naar meer foto’s.

In het clubblad VSV Vizier van augustus 2019, stonden drie artikelen die betrekking hadden op deze simultaan:

  • een sfeerimpressie met foto’s
  • de column van Boeb over zijn beleving van de simultaan
  • een artikel van Nico van der Hoogt, waarvan het eerste deel gaat over de remise van Max tegen Bernd Schäfers.

Klik hier voor de drie artikelen.