RESULTATEN NK JEUGD 2017

Jeugd

Zoals we eerder al schreven is het opmerkelijk dat er 4 spelers van één vereniging vertegenwoordigd zijn op het Nederlands Kampioenschap Jeugd. Vandaar dat we dit jaar met nog meer interesse de ontwikkelingen volgden.
Dit jaar werd het NK van zondag 23 april t/m zaterdag 29 april gespeeld in het Drentse Assen.

Het beste resultaat haalde Max Warmerdam. Hij werd ongedeeld derde in de sterk bezette A-groep, na de nummer 1 Robby Kevlishvili en nummer 2 Lucas van Foreest. Dit was mooie verbetering t.o.v. zijn prestatie van vorig jaar toen hij op de vijfde plaats eindigde. Hij had tot ronde 8 goede kansen op de eindzege. Maar in ronde 8 gaf hij een gewonnen eindspel weg tegen Lucas van Foreest. Het toernooiverslag schreef hierover: “Zodoende bleef Lucas met meer geluk dan wijsheid aan kop, terwijl Max zijn titeldroom uiteen zag spatten”.

In ronde 4 mochten Max en Siem tegen elkaar spelen. Max won.

Outsider Siem van Dael (eigenlijk een C-jeugd speler) beproefde zijn geluk bij de A-jeugd. En al snel bleek dat dit een terechte keuze was. Ook hij streed tot ronde 8 nog mee om de kampioenstitel. Verliespartijen tegen Van Foreest en Kevlishvili wierpen hem terug naar de elfde plaats in de eindstand. Maar hij kan terugkijken op een fraai debuut in de A-groep en neemt een karrevracht ELO punten mee naar huis.

In dit sterk deelnemersveld was Miki Nieczyporowski op ratingniveau een van de underdogs. Hij eindigde uiteindelijk op een verdienstelijke 19e plek met 3,5 punten uit 9.

Ook in de C-groep had Laurens Ekker de rol van underdog, gezien zijn plaats op de ratinglijst. Maar ook hij kan tevreden zijn over een prima verlopen toernooi. Uiteindelijk werd hij 18e met 4 punten uit 9. Zijn prestatie kan ook afgelezen worden uit het hoge W-We getal: van alle deelnemers in de C-groep behaalde hij de hoogste ratingstijging

De eindresultaten, alle verslagen, foto’s en partijen zijn hier te zien.