HUB VAN SPIJK OVERLEDEN

Overige

Op 2 juli 2021 is ons erelid Hub van Spijk op 83-jarige leeftijd overleden. Zij de overlijdensadvertentie op Mensenlinq.

Hij werd al in september 1953 (gelijktijdig met Huub Borghouts) aangemeld bij onze vereniging, en was daarmee dus bijna 68 jaar lid. Hij heeft zich al die jaren nauw betrokken getoond bij de club. Zo had hij op elke jaarvergadering nuttige opmerkingen die het bestuur scherp hielden. Hierbij sprak hij ook altijd namens de leden zijn dank uit.

Verder was hij tot voor kort een trouw bezoeker bij de thuiswedstrijden van het eerste team.

Hij was een sterke speler die in de 1955 en 1956 jeugdkampioen van Limburg werd. Later maakte hij lange tijd deel uit van ons eerste team.

Samen met zijn broer Theo (oud-voorzitter, overleden in 2007) was hij directeur van Drukkerij Van Spijk. Zij hebben daarmee grote betekenis gehad voor de schaakwereld, onder meer door het drukken van vele schaakboeken en jarenlang het KNSB-tijdschrift Schakend Nederland. En ook meerdere jubileumboeken van onze vereniging.

Vanaf 1990 waren zij sponsor van een jaarlijks jeugdtoernooi georganiseerd door onze vereniging, dat eerst het Van Spijktoernooi heette en later (na het overlijden van Theo) het Theo van Spijktoernooi. Naast financiële ondersteuning werden ook vele jaren lang fraaie door hen gedrukte schaakboeken aan de deelnemers uitgereikt !

Hub was bij elk toernooi aanwezig.

Tijdens de jaarvergadering op 1 september 2003 werd hem vanwege zijn 50-jarig lidmaatschap door loco-burgemeester Piet Janssen de erespeld van de KNSB uitgereikt. Zie de kopfoto. Ook werd hij toen benoemd tot erelid.

Hij zal in herinnering blijven als een belangstellend en aimabel persoon, die altijd heeft meegeleefd met de vereniging.

Hub tijdens het Theo van Spijktoernooi op 11-03-2018 met winnaar Miki Nieczyporowski
Hub tijdens het Theo van Spijktoernooi op 15-3-2015

Paul van der Sterren beschrijft hier zijn herinneringen aan Hub.

Voor andere levensbeschrijvingen, waaronder zijn broer Theo, zie hier.

Dit artikel is ook gepubliceerd in de VSV Vizier van augustus 2021.