DJC STEIN I VS VENLO I klein

Externe Competitie Partijanalyses

Externe Competitie 2022/23

Stein I  – Venlo I klein

Door Nico van der Hoogt

Gewapend met de ervaringen van die eerdere uitstapjes richting Terra Australis – ijlere lucht, warmer want dichter bij de evenaar en ander bier – werden onlangs in Stein de schaakdegens gekruist.

Tegen een Steinder ploeg die slachtoffer werd van de Venlose/Krefelder dadendrang. Want met drie zeges en evenzovele remises in de tas kon het kleine Venlo 1 content de thuisreis aanvaarden.

En dat zou tijd worden ook, immers kwam het degradatiespook voorzichtig op onze deur kloppen… Maar dat hoeft zich voorlopig goddank[1] niet meer te melden dus.

En, o ja, dat zogenaamde ChatGPT verslag van de vorige keer? Geintje natuurlijk! Kunstmatige intelligentie en het menselijke denkraam, daar blijft een wereld van verschil tussen. Ik ben alleen niet meer zo zeker welke vorm over, pakweg twintig jaar, de dienst uitmaakt.

En wij schakers weten het allang: K.I., allemaal leuk en aardig, maar tegen een computer wil (bijna) niemand spelen. Terecht. Het zou een ontmenselijking betekenen van de homo ludens schacerius.


[1] goddank→of een ander Opperwezen naar ieders voorkeur. Agnosten moeten er maar gewoon overheen lezen.

Lees hier verder voor het volledige verslag.

Het overzicht van de individuele resultaten en enkele foto’s staan hier.

Het tegenverslag van op de website van DJC staat hier.