ZOMERSNELSCHAAK RONDE 4

Toernooien

De aflevering van gisteren (donderdag 3 augustus 2017) kende bij de A-groep een topbezetting. Naast Rainer Montignes. Henk van Gool en Dirk Bergmans namen ook Siem van Dael en Eric Schouten deel. Siem had in de afgelopen week nog een topprestatie geleverd door in het Open Nederlands kampioenschap in Dieren een scoren van 5,5 uit 9 te behalen. Dat betekent tevens een karrevracht aan ratingpunten waardoor Siem’s ELO boven de 2300 uitkomt en hij zich vanaf nu Fidemeester (FM) mag noemen.

Siem van Dael, koud terug uit de Dieren en eerste in de A-groep

Siem van Dael, koud terug uit de Dieren en eerste in de A-groep

Nu is snelschaken natuurlijk wel een andere discipline dan het normale schaak en het werd dan ook een aardig gevecht om de ereplaatsen in de A-groep. Siem werd winnaar met 5,5 uit 7. gevolgd door Henk en Rainer met 5 punten. Het klassement in de A-groep wordt aangevoegd door Rainer met 26 punten, Henk is tweede met 24 en Dirk derde met 18 punten.

Robert Meilink, winnaar van de B-groep

In groep B zegevierde Robert Meilink met 5,5 punten, voor Kim Clabbers met ook 5,5 punt maar met minder weerstandspunten. Dick Kappert legde beslag op de derde plaats met 5 punten.
Het klassement wordt hier aangevoerd door Dick met 24 punten. Jan op de Laak is tweede met 18 punten, Niek Sijbers heeft 16 punten.

Voor meer foto’s zie de Fotopagina 2017.

Het zomersnelschaaktoernooi gaat verder op donderdag 10 augustus (ronde 5) en de laatste ronde is op 17 augustus.