VRIENDSCHAPPELIJKE MATCH

Overige

OP 11 mei jongstleden speelde een team van de Venlose Schaakvereniging een vriendschappelijke wedstrijd tegen een team van de Schachgemeinschaft Nettetal 1929/70 e.V. Deze wedstrijd was een vervolgafspraak van de eerder in Venlo gespeelde eerste ontmoeting. Het heeft er trouwens alle schijn van dat dit een traditionele ontmoeting zla worden.
We werden gastvrij ontvangen door Jürgen Daniel in het clubhonk in het lieflijke Hinsbeck. Namens de VSV bood voorzitter Ad Burgmans een attentie aan bestande uit een Venlonaerke (de LINKMIECHEL – hoe toepasselijke) en een verzameling Venlose snoepjes.

Op elf borden werd de strijd aangegaan. Saillant detail was hierbij dat bij het Duitse team ook enkele leden van de VSV meespeelden: Frans Mertens, Willy Schmitz en Jürgen Daniel. Aangezien de eerste ontmoeting in een klinkende overwinning voor Nettetal was geëindigd waren we ditmaal gebrand op revanche en dus tot de tanden bewapend. Dit betaalde zich meteen uit door in de 1e ronde met maar liefst 3,5-7,5 te zegevieren.

In de pauze vloeide het bier rijkelijk en konden de hongerigen onder ons zich te goed doen aan de enorme Frikadellen van de plaatselijk slager (het schijnt dat deze tot de lekkerste van Nordrhein-Westfalen behoren). Het ontbrak ons werkelijk aan niets, waarvoor hulde aan de organisatie van Nettetal.

Ook in het tweede bedrijf zegevierde onze ‘Mannschaft’ met 5-6. Daarmee werd de eindstand bepaald op 8,5-13,5. Dat het bijzonder gezellig was bewijzen de foto’s.

vriendschappelijke wedstrijd tegen Nettetal 20120511
vriendschappelijke wedstrijd tegen Nettetal 20120511