UPDATE VENLO OPEN

Toernooien

In de tweede ronde van het Rabobank Venlo Open 2009 noteerden we opnieuw enkele verrassingen. Voor de grootste surprise zorgde Willem Suilen, die het moest opnemen tegen de geroutineerde A-speler Hans Everaars. Willem wist de pion voorsprong vast te houden en voerde het eindspel met ijzeren hand tot een klinkende zege.
Daarnaast won Geert op het Veld van Dick Kappert, die nog niet zijn oude nivo heeft bereikt. Peter Smith vocht zich met een tweetal pionnen achterstand naar een remise tegen Gerard in ‘t Veld. Kim Clabbers verloor verrassend van Henk van Meegen. Diens zoon Ruud bood Henk van Gool lang weerstand, maar bezweek uiteindelijk onder de druk.
Als laatste waren Lennart Ootes en Willy Schmitz nog bezig. Lennart moest alles uit de kast halen tegen de Brüggenaar en kreeg in de tijdnoodfase met nog 20 seconden op de klok de overwinning in de schoot geworpen.

In de stand na twee ronden zijn er nog 7 spelers met de maximale score: Henk van Gool, Thijmen Smith, Geert Hovens, Wouter Smeets (Leudal), Stephan Thijssen, Willem Suilen en Lennart Ootes. Zeven achtervolgers hebben 1,5 punt.

Voor ronde 3 staan de eerste topwedstrijden op het programma: Henk van Gool moet het opnemen tegen Geert Hovens en Lennart Ootes ontmoet Stephan Thijssen.
Het programma voor ronde 3:
Van Gool, Henk – Hovens, Geert
Smith, Thijmen – Smeets, Wouter
Thijssen, Stephan – Ootes, Lennart
Suilen, Willem – Thijssen, Piet
Van der Grinten, Bas – Van Mulekom, Hans
Jansen, Joop – Veld, Geert op het
Van der Hoogt, Nico – Schouten, Eric
Burgmans, Ad – Van Meegen, Ruud
Everaars, Hans – Vink, Ron
Joosten, Jean Paul – Op de Laak, Jan
Kuntzelaers, Piet – Faassen, Guido
Heemskerk, Freek – Jacobitz, Karl
Schmitz, Willy – Van Meegen, Henk
Roberts, Roel – Timmermans, Peter
De Laat, John – Leenders, Hans
Dael, Martin – Clabbers, Sjors
De Ridder, Naomi – Briels, Raymond
Van Leipsig, Ger – Kempen, Jos
Kappert, Dick – In ‘t Veld, Gerard
Smith, Peter – Clabbers, Kim
Plate, Axel – Ludema, Wout
Gonsior, Rolf – Blankertz, Harald
Rahawadan, Maria – Niesen, Michiel