RVO 2013 TEN EINDE

Toernooien

Het Rabobank Venlo Open 2013 zit er weer op. Met 41 schaakenthousiastelingen waren er wat minder schakers dan de laatste twee edities, maar al met al is de organisatie erg tevreden over het verloop van het toernooi.

Als we naar de eindstand kijken zien we dat de favoriet Henk van Gool wederom ogenschijnlijk onbedreigd met de 1e prijs gaat strijken. Hij hoefde slechts 1x remise toe te staan (tegen Jan op de Laak). In de laatste ronde rekende Henk af met Geert Hovens. Laatstgenoemde kwam door zetverwisseling terecht in een variant van het Siciliaans, die hij met zwart kennelijk niet goed beheerst (aldus betrouwbare inside-informatie). Henk zette zijn witte stukken zodanig op dat zwart geen tegenspel kreeg en erg passief bleef staan. Toch duurde het nog tot na middenacht alvorens Henk zijn voordeel had verzilverd.

Tweede werd ondaks de nederlaag Geert Hovens voor Max Warmerdam (3e), die in de laatste ronde Huub Borghouts versloeg.
De ratingprijzen zijn voor Sjorts Clabbers (tot 1700) met 4,5 punt, Jack Vossen (tot 1550) met 4 punt en Miki Nieczyporowski (tot 1400) met 3 punt.

De prijsuitreiking zal plaatsvinden aanstaande donderdag 4 juli voor aanvang van de eerste ronde van het Zomersnelschaaktoernooi.
Voor dit toernooi nodigen wij u ook van harte uit. Misschien een leuk alternatief voor een terrasje in de regen!

Rabobank Venlo Open 2013. Albert Houwen (Li) tegen Peter Smith
Rabobank Venlo Open 2013. Albert Houwen (Li) tegen Peter Smith

Voor meer foto’s van het RVO 2013 zie het fotoarchief van de LiSB , volg deze link.

eindstand.