RABOBANK VENLO OPEN RONDE 2

Toernooien

In het Open Kampioenschap 2012 van Venlo en omstreken, met in totaal 50 deelnemers, is inmiddels ronde 2 afgewerkt.
In deze ronde vielen meerdere verrassingen te noteren. Voor de grootste zorgden Axel Plate en Maria Rahawadan, beiden lid van de Blerickse schaakvereniging. Zij versloegen respectievelijk de op papier veel sterkere Karl Jacobitz en Hans Leenders.
Knappe remises waren er voor Jacob Woudstra (tegen Nico van der Hoogt), Simon Plukkel (tegen Wouter Smeets), Kim Clabbers (tegen Marc van der Lee) en John de Laat (tegen Huub Borghouts.
Daarnaast is de zege van Wil Willers op Piet Kuntzelaers vermeldenswaard. De clubkampioen van de VSV in 1955/1956 is het spelletje nog niet verleerd, want Piet kreeg geen schijn van kans.
Na ronde 2 zijn er nog slechts zes spelers met het maximum aantal van 2 punten. Dit zijn titelverdediger Henk van Gool, Peter Schoeber, Geert Hovens, Dirk Bergmans, Bas van der Grinten en good old Jan op de Laak. De laatste versloeg de jonge Tegelenaar Max Warmerdam, die onlangs nog 10e is geëindigd bij de NK jeugd tot 12 jaar.
In ronde 3 neemt Henk van Gool het op tegen Dirk Bergmans, gaat Bas van der Grinten het uitvechten met Peter Schoeber en mag Jan op de Laak de degens kruisen met Geert Hovens.