LAATSTE ZOMERSNELSCHAAKTOERNOOI

Toernooien

Kopfoto: Geert Hovens feliciteert Max Warmerdam met zijn eerste plaats

Op donderdag 13 augustus 2015 was alweer de zesde en laatste ronde van de 42e editie van het zomersnelschaaktoernooi van de Venlose Schaakclub. Het is een 7-rondig Zwitsers toernooi van 10 minuten p.p.p.p.

Er waren 31 deelnemers, waaronder een drietal nieuwe gezichten. De opmerkelijkste was die van de 14-jarige FM Robby Kevlishvili uit Zoetermeer, onlangs nog door de KNSB onderscheiden als Talent van het Jaar. Jammer genoeg was Rainer Montignies er niet om zijn puntentotaal te verdedigen. Daardoor moesten Robby en Max Warmerdam het uitvechten wie er deze avond de A-groep zou winnen. Uiteindelijk was Max Warmerdam de overtuigende winnaar met 7-uit-7. Robby werd tweede vóór Henk van Gool.

Kim Clabbers won deze avond nipt de B-groep door zijn naaste belager Peter Timmermans te verslaan. Peter werd tweede maar leverde wel een superprestatie: een TPR van 1759 terwijl zijn gewone rating 1263 is.

Voor de uitslag van de zesde avond zie hier.

In het eindklassement van de A-groep eindigden Max Warmerdam en Rainer Montignies elk met 30 punten (best of three), waardoor ze ook de eindprijs mochten verdelen.

Het eindklassement van de B-groep werd gewonnen door Kim Clabbers vóór Simon Plukkel en Pim Lammes.

Kijk hier voor het eindklassement.

Foto’s van het zomersnelschaaktoernooi zijn te zien op onze Fotopagina 2015.