EINDSTAND INTERNE COMPETITIE 2016-2017

Interne Competitie

Met de laatste inhaalwedstrijden van gisteravond is de 2e cyclus van de interne competitie 2016/2017 beeindigd.

De felicitaties gaan in de eerste plaats naar Maarten Strijbos. Met een score van 9 punt uit 10 wedstrijden won hij met 1,5 punt voorsprong op Siem van Dale en Henk van Gool de 2e cyclus. En passant veroverde hij daarmee zijn 14e clubkampioenschap.

Bij de Tijgers was Bas van der Grinten de duidelijke winnaar met 8 punt uit 10 wedstrijden. De 2e promotieplaats werd een prooi voor Nico van der Hoogt met 6,5 punt, evenveel als Peter Schoeber, maar Nico werd 2e op Sonneborn-Berger punten.

De titel bij de Olifanten ging naar Ger van Leipsig met 6,5 uit 10, 2e werd hier Karl Jacobitz met 6 punt. Zij spelen het volgend seizoen bij de Tijgers.

Tenslotte de Buffels. Winnaar werd hier Jean Paul Joosten met een scoren van 9 uit 11. Op de plaatsen 2 en 3 eindigden de beide Peter’s.
Gisteren speelden zij tegen elkaar en Peter Timmermans won de partij tegen Peter Smith. De laatste legde dankzij een betere Sonneborn-Berger-score beslag op plaats 2. Daardoor spelen Jean Paul Joosten en Peter Smith in de nieuwe competitie (start september 2017) bij de Olifanten.

Dan de degradanten, want die zijn er uiteraard ook.
Bij de Leeuwen degraderen: Miki Nieczyporowski en Jan op de Laak.
Bij de Tijgers: John de Laat en Gerard in ‘t Veld.
Bij de Olifanten: Sjraar Munten en Piet Kuntzelaers.

Tenslotte werden gisteren de laatste wedstrijden gespeeld in de eerste rapidcompetitie. De winnaar daarvan is geworden: Nico van der Hoogt.