HOOGOVENS SCHAAKTOERNOOI 2013

Deelnemerskaart Weekendvierkampen Tata Steel Chess 2013
Overige Toernooien

Over de belevenissen tijdens de weekendvierkampen van het Tata-Hoogovenstoernooi in Wijk aan Zee(11 t/m 13 januari) heeft Nico van der Hoogt een prachtig verslag gemaakt.

Hij begint zijn artikel als volgt.

Het nieuwe jaar heeft amper – al blèrend – zijn eerste wankele stapjes gezet wanneer vanaf de boorden van de Noordzee een luide lokroep weerklinkt: “Kom schaken mensen, het is zover!” De èchte liefhebber kan dit sirenengezang onmogelijk weerstaan en spoedt zich dan spoorslags naar het Saint Tropez van het noorden; ik bedoel de mondaine badplaats Wijk aan Zee. Waar in plaats van een stralend zonnetje en palmenpracht de stoere staalsmelterijen ter plaatse hun rookpluimen uitbraken onder een zwerk van mist en vochtige koude. Want hier verzamelt zich al sinds jaar en dag uit alle denkbare windstreken een kakelbonte stoet van Caïssa-aanbidders om te spelen in het belangrijkste toernooi dat de schaakwereld kent: de Hoogovens, zoals de èchte adepten het liefkozend heten. En niks geen Corus of Ta Ta. Flauwekul. Hoogovens, punt.

Lees hier verder.

Dit artikel stond eerder in het januari 2013 nummer van VSV Vizier, het Officieel Orgaan van de Venlose Schaakvereniging.