19e THEO VAN SPIJKTOERNOOI

Jeugd

Het 19e Theo van Spijk Grand-Prix-toernooi op 5 april in het gezellige Gemeenschapshuis D’n Dorpel in Venlo verliep weer voorspoedig. Met 69 deelnemers zette de stijgende trend van de laatste jaren zich verder voort. Mede dankzij het sportieve gedraag van de spelers kende het toernooi een prettig en vlot verloop. Na een spannende strijd in de diverse groepen kon daardoor de prijsuitreiking volgens planning precies om 16.30 beginnen.
De E t/m H-categorie speelden in een groep van 24 deelnemers waarin 13 ronden Zwitsers werden afgewerkt.
Beste H-speler was Iva Huibers (Leudal) die 6 punten in deze zware groep scoorde.
De enige G-speler was Julian de Ridder (Leudal) die het met 7 punten (dus meer dan 50%) uitstekend deed.
Categorie F werd gewonnen door Max Warmerdam (Tegelen) met de fraaie score van 10 uit 13. Duidelijk de sterkste van de hele groep ( en de E-categorie) bleek Joris Geene (MSV-VSM). Met 11,5 punt bleef hij de concurrentie een vol punt voor.
De D-categorie bestond uit 17 spelers en ook hier werden 13 ronden Zwitsers gespeeld.
Trotse winnaar werd Jesper Huibers (Leudal) met 10,5 punt die daarmee zijn broer Lars een half punt voor wist te blijven.
In de C-categorie (16 deelnemers, 10 ronden Zwitsers) een prachtige zege voor Naomi de Ridder (Leudal) met 9 punten waarmee zij al haar tegenstanders ruim de baas wist te blijven. Tweede (en beste jongen) werd Roy Maessen van Ultimo Vero op een punt achterstand.
Ruud van Meegen (Leudal) liet in de hoogste categorie A/B (12 spelers, 9 ronden Zwitsers) opnieuw zien hoe sterk hij inmiddels is geworden. Eigenlijk pas C-spelers wist hij deze behoorlijk sterke groep overtuigend op zijn naam te schrijven met 8 punten. Met een punt minder volgde Lars Strolenberg (Pionneke).
Na afloop werden de bekers uitgereikt door Mevr. Diny van Spijk. Daarnaast ontving volgens traditie elke deelnemer een oorkonde en een schaakboek, dankzij onze gewaardeerde sponsor Van Spijk Uitgevers (in de persoon van Pascal van Spijk).
Al met al was het weer een heel geslaagd toernooi, te danken aan onze sponsor, alle deelnemers en medewerkers !

Zie hier voor de uitslagen per categorie.