UPDATE EXTERNE COMPETITIE

Externe Competitie

Het vorig weekend hebben de Venlose teams weer voor de KNSB en LiSB competitie gespeeld.

Venlo-1 leed zaterdag tegen RSR Ivoren Toren uit Rotterdam zijn derde nederlaag van het seizoen. Carsten Fehmer kon als eninge zijn partij omzetten in een overwinning. Er waren vijf remises, waarvan die van Joachim Guddit (tegen een FM) en Stephan Thijssen (als invaller) eruitgelicht worden. Eindstand 6,5-3,5. Het verslag van deze wegstrijd staat hier in ons archief.

Het tweede spoelde de nare smaak van de nederlaag in de openingsronde weg met een (minimale) zege op Voerendaal 3. Zeges op de borden 1, 2 en 3 en een drietal remises zorgden voor de 4,5-3,5 eindstand. Dezelfde score was er ook bij alle andere wedstrijden in de promotieklasse. De teams zijn dan ook bijzonder aan elkaar gewaagd.

Ook het derde boekte ditmaal een overwinning. ‘t Pionneke 3 was met 4,5-1,5 duidelijk een maatje te klein voor de Venlonaren. Sjors Clabbers sloeg zijn tegenstander in recordtijd van het bord en gaf zo zijn teamgenoten het goede voorbeeld.

Dit seizoen belooft wat voor het vierde team. Weliswaar werd ook afgelopen zondag verloren (met 3-1 van Tegelen 3), maar nu al score het team meer bordpunten bij elkaar dan in het hele vorige seizoen (een half bordpunt). Chapeau voor de goudvinken!!