Dag: 21 maart 2009

Externe Competitie
VENLO 2 (5) KAMPIOEN !!

Wat was de drempel hoog.
Donderdag 19 maart, de feestdag van St. Jozef, verzamelde het 5e team zich in clublokaal LimianZ om zich op te maken tegen het team van oud-lid Guus Reintjes EWS-Weert. Er moest gewonnen worden, bij een gelijkspel was Voerendaal de kampioen v.w. meer bordpunten. Vroegtijdig had Jean Paul Joosten zich afgemeld. Onze vaste reserve Huub Borghouts was gelukkig bereid om het team te completeren. De spanning was groot, maar Jan was op roof uit, won op zijn snelle manier een stuk en de partij. Aan bord 2 was onze topscorer Roel ook op jacht naar 100% maar wist zijn stelling niet uit te maken en kwam een pion achter. Zijn tegenstander liet hem echter hoop houden en maakte de partij toen niet af. Aan bord 3 was Huub bezig tegen Guus. Er werd afgeruild en de stelling met 6 pionnen en een (slechte) loper voor Guus tegen een goed paard voor Huub was remise. Daar ik net een blundertje maakte en onnodig een pion achter kwam, moest ik voor het teambelang Huub door laten spelen en het remise aanbod van Guus laten afwijzen. Jammer voor Guus dat hij even later toch nog een foutje maakte en Huub de 1 kon noteren. Nu moest óf Roel óf ik nog een half puntje maken om de overwinning en het kampioenschap veilig te stellen. Ondanks dat Kees Molenaar enkele malen Roel had kunnen afmaken, lukte het Roel om via pionnenruil en het slecht posteren van de loper van Kees om remise af te dwingen en het kampioenschap binnen te halen. Uiteindelijk lukte het Hub ook om remise te maken en was de geflatteerde uitslag 3-1 voor Venlo.
De uitslagen:
1. Jan op de Laak- Van Gendt 1-0
2. Roel Roberts- Kees Molenaar 1/2-1/2
3. Huub Borghouts- Guus Reintjes 1-0
4. Hub van Spijk- Hans Voogt 1/2-1/2.
Jan was topscorer met 4 uit 5, voor Roel met 31/2 uit 4, Hub v.S. 3 uit 4, Huub B. 2 uit 2 en JP 21/2 uit 4. Het kasteeltje in Lobberich kan zich weer op ons bezoek verheugen en uiteraard wij nog meer om dit nieuwe kampioenschap te vieren.
Hub van Spijk, teamleider.

Toernooien
SUCCESVOL LIMIANZ RAPID TOERNOOI

Het 6e Limianz-rapid-open, dat vandaag in Venlo plaatsvond trok 52 deelnemers en kende een vlot verloop. Gespeeld werden 7 ronden Zwitsers met een speelduur van 20 minuten per partij.

In Groep A ging de zege naar Alexander Sokalsky voor Raman Pak, beiden scoorden 5½ punt. Joachim Guddat legde beslag op de derd plaats met 5 punt. Henk van Gool eindigde met 4,5 op plaats 4 voor Geert Hovens, Hans Ouwersloot, Boris Friesen en Vadim Bondarchuk met 4 punten.

Op de foto zien we op bord 1 Henk van Gool tegen Raman Pak, Hans Ouwersloot tegen Alexander Sokalsky. De partijen op de 1e drie borden eindigden allen in remise.

In groep B won Jerzy Cebula de 1e prijs, hij scoorde net als Mathijs Broeren 5,5 punt. Op de plek 3-6 eindigden respectievelijk Roel Roberts, Melvin Smit, Arthur Hendrickx en Guido Faassen met een score van 5 punten.

Jerzy Cebula uit Horst zegevierde in de B-groep